Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 22,048 beoordelingen)
Auto-inbraak vaak voor niets

Inbraak gepleegd voor de deur

Auto-inbraak is in de meeste gevallen niet te voorkomen door waardevolle spullen uit de auto te halen. In ruim een derde van de gevallen van autokraak wordt namelijk niets gestolen. Dit blijkt uit onderzoek van marktleider in autoruitschade Carglass onder 624 automobilisten. De meeste auto’s worden opengebroken als de eigenaar thuis is.

Alleen een vermoeden dat er waardevolle spullen in de auto liggen, is voldoende aanleiding voor inbraak. In een derde van de gevallen worden draagbare en ingebouwde navigatieapparatuur gestolen. Opvallend is dat er steeds meer inbouwapparatuur wordt ontvreemd in plaats van draagbare systemen. Vooral bij leaserijders (27%), die vaak een ingebouwd navigatiesysteem hebben, wordt dit soort systemen gestolen.

Thuis en op het werk
Het onderzoek laat verder zien dat inbrekers erg brutaal zijn. In zes van de tien gevallen zijn mensen gewoon thuis of op kantoor als hun auto wordt opengebroken. In 28,8% van de gevallen slaan inbrekers toe tijdens een kort bezoek aan de supermarkt, vrienden of familie. Volgens de politie hebben dieven slechts enkele seconden nodig om een auto open te breken en goederen te stelen.

Van alle slachtoffers doet maar liefst 14,2% geen aangifte. Dit is opvallend, omdat het doen van aangifte in de laatste jaren steeds makkelijker is geworden. Bijna zeven op de tien automobilisten doet aangifte via internet. In de rest van de gevallen komt er nog een agent aan te pas. Jaarlijks worden ruim 90.000 automobilisten slachtoffer van auto-inbraak.

Top 5 gestolen goederen

1. Navigatiesysteem (inbouw 12,4% en draagbaar 18,4%)   30,8%
2. Handtas/aktetas 11,5%
3. (zonne)bril    9,8%
4. Laptop 7,3%
5. Radio 5,8%
6. Geld of creditcard 5,6%
7. Kleding 5,1%
8. Autopapieren    3,8%
9. Mobiele telefoon 3,6%
10. Cd’s   3,2%