Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 23,132 beoordelingen)
Kraken met computer steeds populairder

Met de ingang van de wintertijd aanstaande zaterdagnacht neemt de kans tot auto-inbraken toe met 28%. Dit blijkt uit schadecijfers van ruitspecialist Carglass. Door de langere nachten in de winter hebben dieven meer tijd om ongezien hun slag te slaan. Dieven zijn vooral op zoek naar navigatiesystemen, airbags en leren stoelen. Ieder jaar is één op de 15 automobilisten slachtoffer van een auto-inbraak.

Het jaarlijkse aantal auto-inbraken is nog steeds aanzienlijk. In 2011 registreerde de politie ruim 93.000 autokraken. Uit cijfers van Carglass blijkt dat in de maanden oktober tot en met maart 28% meer zij- en achterruiten worden ingetikt door inbrekers. In het donker zijn dieven minder zichtbaar en met het koude weer zijn mensen meer binnenshuis te vinden in de avonduren. Carglass en de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit raden automobilisten dan ook aan om de auto op een goed verlichte parkeerplaats te zetten en geen losse spullen in de auto te laten liggen.

Steeds vaker worden automobilisten geconfronteerd met inbraken zonder zichtbare schade. In plaats van de ruit in te slaan gebruiken inbrekers laptops om auto’s te openen. Moderne auto’s zijn uitgerust met boardcomputers die met de juiste software en Bluetooth te kraken zijn. Inbrekers van dit soort delicten maken steeds meer uit van een georganiseerd netwerk.

Voor de donkere wintermaanden heeft Carglass voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo heeft het glasherstelbedrijf medewerkers klaarstaan om slachtoffers van autokraken te hulp te schieten en komt Carglass ook ’s nachts op locatie langs om de autoruiten te herstellen. Daarbij is het politiekorps van Rotterdam-Rijnmond met het project 10.000 Eyes samen met Carglass bezig om auto-inbraken te verminderen en automobilisten het bewustzijn voor de gevaren van inbraken te vergroten.