Afspraak maken
spotrepair

Spotrepair auto - plaatselijk bijspuiten

Carglass® is per 1-2-2020 gestopt met het herstellen van kleine autoschadesOndanks dat we zelf gestopt zijn met spotrepair, geven we u op deze pagina toch graag meer informatie.

Via onze partner Fixico kunt u een offerte opvragen zodat u meerdere schadeherstellers kunt vergelijken.

Offerte opvragen

Wat is spotrepair?

Spotrepair op de auto wordt steeds populairder in Nederland. Het houdt in dat een kleine kras of deuk op de carrosserie of bumper plaatselijk wordt hersteld, zonder dat een compleet deel van uw auto opnieuw wordt gespoten. Het is een vorm van lakreparatie die bovendien ook nog eens een stuk sneller en voordeliger is dan traditioneel schadeherstel.

Hoe werkt spotrepair?

De naam zegt het eigenlijk al: spot repair, oftewel plaatselijk herstel. De schadehersteller schuurt het beschadigde deel van de bumper of carrosserie tot het resultaat egaal is. Indien nodig wordt er natuurlijk geplamuurd en gepolijst.

Plaatselijk herstel bumper of carrosserie zonder kleurverschil!

Via speciaal meetapparatuur kan de exacte kleur van uw lak bepaalt worden. De lak wordt vervolgens plaatselijk aangebracht zodat u nergens kleurverschil ziet. In sommige gevallen kan de schadehersteller bepalen dat er ook een aangrenzend deel van de lak wordt meegespoten, maar vaak is dat niet eens nodig. 

Stappenplan spotrepair

  1. Eerst wordt het beschadigde deel geschuurd.
  2. De auto wordt netjes afgedekt, zodat er geen verf terecht komt op overige delen van de auto.
  3. De grondverf wordt gespoten. Dit is de eerste verflaag.
  4. Er wordt een speciale hittelamp op het gespoten deel gericht, zodat de plek snel droogt.
  5. De lakkleur van uw auto wordt met een speciale kleurscanner bepaald. De juiste kleur wordt gemengd zodat deze precies overeenkomt met de huidige kleur van uw auto. Dit is precisie werk.
  6. Zodra de juiste kleur gemengd is, kan de belangrijkste kleuren laklaag aangebracht worden. Ook deze laklaag wordt gedroogd met de hittelamp.
  7. Tot slot wordt een beschermende laklaag aangebracht. Dit is de bovenste laklaag.

Wat zijn de kosten voor spotrepair?

De kosten van spotrepair zijn vaak afhankelijk van de grootte, plaats en aard van de schade. Gaat het bijvoorbeeld om een kras of een deuk? Aan de hand daarvan kan een monteur bepalen of er uitgedeukt, geplamuurd en/of gespoten moet worden. Daarnaast is natuurlijk de grootte en plaats van de schade van invloed op de kosten. Is er schade aan de bumper of carrosserie? Ten slotte wordt er gekeken of er andere bijzonderheden zijn waar tijdens het herstel rekening mee moet worden gehouden.

Op basis van al deze factoren kan een schadehersteller een prijs afgeven. Spotrepair kan al vanaf €59,-, maar hou er rekening mee dat dit een vanaf prijs is. U doet er verstandig aan om offertes bij verschillende schadeherstellers op te vragen. Dit kunt u het beste doen via onze partner Fixico.

Offerte opvragen

Zal ik de kosten voor spotrepair wel of niet claimen bij mijn verzekeraar?

U bent al snel vijf schadevrije jaren kwijt wanneer u een relatief klein bedrag claimt bij uw verzekeraar. In veel gevallen doet u er daarom verstandig aan om de kleine autoschade zelf uit eigen zak te betalen. Dat bespaart u uiteindelijk veel geld. Op de pagina 'wel of niet claimen' geven wij u meer informatie aan de hand van een rekenvoorbeeld. 

Wel of niet claimen?

Onze klanten beoordelen onze service met

9.1 / 10

Gebaseerd op 5639
beoordelingen


Lees alle beoordelingen


Online afspraak

U kunt hier snel en eenvoudig online een afspraak maken voor reparatie of vervanging.

Maak afspraak


Zoek vestiging

Wij helpen u graag op een van onze vestigingen. Er is er altijd een bij u in de buurt. 

Zoek vestiging