Afspraak maken

Auto uitdeuken met en zonder lakschade

Carglass® is per 1-2-2020 gestopt met het herstellen van kleine autoschades. Ondanks dat we zelf gestopt zijn met uitdeuken, geven we u op deze pagina toch graag meer informatie.

Via onze partner Fixico kunt u een offerte opvragen zodat u meerdere schadeherstellers kunt vergelijken.

Offerte opvragen

Een deuk in uw auto is bijna altijd een doorn in het oog. Zelfs kleine deukjes vallen op en zorgen ervoor dat de auto er onverzorgd uit ziet. Deuken zijn er in alle soorten en maten. Zo kunt u een deuk hebben met en zonder lakschade.

Een deuk zonder lakschade herstellen

Heeft u een deuk zonder lakbeschadiging in uw auto? In veel gevallen kan de deuk herstelt worden zonder dat daarna het beschadigde deel gespoten hoeft te worden.
De deuk wordt met speciale gereedschappen met dezelfde kracht herstelt als hoe de deuk ontstaan is, maar met een speciale techniek waardoor de lak niet scheurt. Dit proces wordt ook wel restylen genoemd. Voorwaarde voor deze uitdeukmethode is dat de deuk niet te groot mag zijn. Deuken groter dan een twee-euromuntstuk kunnen meestal niet ‘gerestyled’ worden.

Vaak is het herstellen van schades duur(der) door het spuiten. De lak is prijzig en spuiten kost een schadehersteller tijd. Uitdeuken zonder spuiten is daarom in vergelijking vaak heel voordelig!

Waarom is het niet verstandig om een deuk te laten zitten?

De belangrijkste reden om een deuk niet te laten zitten, is omdat er anders roest kan ontstaan dat zich in het metaal vreet. Hierdoor wordt het beschadigde deel steeds groter en dus ook het roest steeds erger.

Hoe snel moet ik een deuk laten herstellen?

Het is verstandig om een deuk snel te laten herstellen om roest en meer schade te voorkomen. Toch zijn er genoeg mensen die besluiten door te blijven rijden, omdat ze het zonde vinden om een oude auto te laten herstellen. Vergeet dus niet dat uw auto snel kan gaan roesten, waardoor de prestaties van uw auto afnemen en u na verloop aan veel hogere kosten verbonden bent.

Wat zijn de kosten voor het uitdeuken zonder lakschade?

De kosten voor uitdeuken zijn afhankelijk van het type deuk dat u heeft, de grootte en de plaats van de schade. Daarnaast zullen werkuren verschillen per schadebedrijf.

Voor een zeer kleine schade die gemakkelijk te herstellen is, moet u denken aan een vanaf prijs van ongeveer €30,- euro en voor grotere schades zal dit uiteraard meer zijn. U doet er verstandig aan om bij verschillende schadeherstellers een offerte aan te vragen, zodat u prijzen kunt vergelijken. Dit kunt u het beste doen via onze partner Fixico. 

Offerte opvragen

Een deuk met lakschade herstellen

Toch krijgt iedereen helaas vroeg of laat te maken met een deuk met lakschade. Voorheen moest bij lakschade de gehele auto opnieuw gespoten worden, waardoor de kosten flink op kunnen lopen. Dat is gelukkig verleden tijd. Tegenwoordig worden deukjes met lakschade herstelt door middel van spotrepair. Bij spotrepair wordt enkel het beschadigde deel opnieuw gespoten. U hoeft dus niet uw hele / of een groot deel van uw auto opnieuw te laten spuiten. Dat scheelt behoorlijk in de kosten.

Wel of niet claimen?

U bent al snel vijf schadevrije jaren kwijt wanneer u een relatief klein bedrag claimt bij uw verzekeraar. In veel gevallen doet u er daarom verstandig aan om de kleine autoschade zelf uit eigen zak te betalen. Dat bespaart u uiteindelijk veel geld. Op de pagina 'wel of niet claimen' geven wij u meer informatie aan de hand van een rekenvoorbeeld. 

Wel of niet claimen?

Onze klanten beoordelen onze service met

9.1 / 10

Gebaseerd op 5639
beoordelingen


Lees alle beoordelingen


Online afspraak

U kunt hier snel en eenvoudig online een afspraak maken voor reparatie of vervanging.

Maak afspraak


Zoek vestiging

Wij helpen u graag op een van onze vestigingen. Er is er altijd een bij u in de buurt. 

Zoek vestiging