Afspraak maken
krassen verwijderen auto

Krassen auto verwijderen

Carglass® is per 1-2-2020 gestopt met het herstellen van kleine autoschadesOndanks dat we zelf gestopt zijn met het verwijderen van krassen, geven we u op deze pagina toch graag meer informatie.

Via onze partner Fixico kunt u een offerte opvragen zodat u meerdere schadeherstellers kunt vergelijken.

Offerte opvragen

Krassen zijn helaas een welbekend probleem voor iedere autobezitter. U vindt krassen op het portier, de bumper of waar dan ook in de carrosserie en vaak is de oorzaak onbekend. Toch zit u er maar mooi mee! Het probleem is dat veel mensen denken dat nu een groot deel van de auto opnieuw gespoten zal moeten worden om één kras te verwijderen. Dat loopt al snel in de kosten.

Maar wist u dat dit ook anders kan? Krassen kunnen namelijk ook plaatselijk herstelt worden, zonder dat daarbij grote delen van de auto opnieuw gespoten hoeven te worden. Zo is uw auto sneller weer als nieuw en betaalt u ook minder. Let hier dus op bij de keuze voor een schadehersteller. En sommige krassen kunt u zelfs zelf herstellen!

Autolak bestaat uit meerdere lagen

Autolak bestaat uit meerdere lagen. Een kras kan dus ook voorkomen in één of meerdere lagen. Een kras zit dus niet direct op de ondergrond. Hoe dieper de kras, hoe lastiger het is om de kras te herstellen.

  1. Autolak begint altijd met metaal van de carrosserie zelf.
  2. Bovenop het metaal zit een laag grondverf. De grondverf zorgt ervoor dat het metaal niet gaat roesten.
  3. Op de grondverf zit vervolgens kleurlak. Deze lak wordt ook weer in meerdere lagen aangebracht, zodat de lak extra sterk is.
  4. En als laatst wordt er meestal nog een blanke lak aangebracht over de kleurlak.

U kunt zich dus voorstellen dat krassen op verschillende manieren herstelt kunnen worden, afhankelijk van hoe diep de kras is.

Wanneer moet ik naar een schadehersteller?

Als alleen de bovenste laklaag beschadigd is, kunt u de auto zelf polijsten. U kunt dit checken door de beschadiging nat te maken met uw vinger. Blijft de kras zichtbaar? Dan heeft u te maken met een diepe kras, waarbij meerdere laklagen beschadigd zijn geraakt. Bij het herstellen van een diepe kras zal de schade opnieuw geschuurd en gespoten moeten worden. Dit kunt u het beste laten doen bij een schadehersteller. 

Wanneer kan ik zelf krassen verwijderen?

Kunt u de kras niet meer zien? Dan is alleen de bovenste laklaag beschadigd. U kunt er dan voor kiezen om de auto zelf te polijsten. Gebruik hiervoor wel de juiste materialen en producten, anders bestaat de kans dat de kras alleen maar groter en/of dieper wordt. Zo is het belangrijk om uw auto voor het polijsten te reinigen met een goede autoshampoo en achteraf te behandelen met een auto wax voor een stralende glans. Op onze auto polijsten pagina staat een uitgebreid stappenplan, zodat u zelf aan de slag kunt met het verwijderen van lichte krasjes.

Hoe worden diepe krassen uit mijn auto verwijderd?

Bij een diepe kras ziet u vaak een witte of grijze streep op uw auto. Dit houdt helaas in dat u al door de blanke lak of kleurlak heen bent. Laat dit soort krassen niet te lang zitten, maar ga hiervoor naar een schadehersteller. De laklaag is vaak zo ernstig aangetast dat de onderliggende grondlagen zichtbaar zijn geworden. De grondlaag is niet goed bestand tegen bepaalde weersomstandigheden, waardoor uw auto na verloop van tijd kan gaan roetsen. U bent dan nog verder van huis.

Spotrepair voor het lakken van een klein onderdeel van de auto

Diepere krassen verwijderen monteurs veelal door de schade te plamuren, schuren, gronden en te lakken. Dat doen ze met spotrepair bij kleine schades aan de flanken van de auto. Het te behandelen gebied mag dan vaak maximaal een a4’tje groot zijn. De monteur lakt daarbij niet een heel onderdeel, maar concentreert zich op een klein gebied. Dat scheelt u tijd waarin u de auto kwijt bent en onnodige kosten.

Wat kost het verwijderen van een kras of krasjes?

De kosten voor het verwijderen van krassen op uw auto zijn natuurlijk afhankelijk van de grootte en diepte van de kras. Vaak levert het u voordeel op als u meerdere krassen tegelijkertijd laat herstellen. Per schadehersteller zullen de prijzen viareren, vraag dus bij meerdere schadeherstellers een offerte op. Dit kunt u het beste doen via onze partner Fixico. 

Offerte opvragen

Zal ik de kosten voor krasssen verwijderen wel of niet claimen bij mijn verzekeraar?

U bent al snel vijf schadevrije jaren kwijt wanneer u een relatief klein bedrag claimt bij uw verzekeraar. In veel gevallen doet u er daarom verstandig aan om de kleine autoschade herstel zelf uit eigen zak te betalen. Dat bespaart u uiteindelijk veel geld. Op de pagina 'wel of niet claimen' geven wij u meer informatie aan de hand van een rekenvoorbeeld. 

Wel of niet claimen?

Onze klanten beoordelen onze service met

9.1 / 10

Gebaseerd op 5639
beoordelingen


Lees alle beoordelingen


Online afspraak

U kunt hier snel en eenvoudig online een afspraak maken voor reparatie of vervanging.

Maak afspraak


Zoek vestiging

Wij helpen u graag op een van onze vestigingen. Er is er altijd een bij u in de buurt. 

Zoek vestiging