Afspraak maken
koplampen polijsten

Polijsten en coaten van koplampen

Carglass® is per 1-2-2020 gestopt met het herstellen van kleine autoschadesOndanks dat we  gestopt zijn met het polijsten en coaten van koplampen, geven we u op deze pagina toch belangrijke informatie over dit onderwerp.

Heeft u er wel eens bij stilgestaan dat ook de lampen van uw auto onderhoud nodig hebben? Helaas is enkel een kapot lampje vervangen niet voldoende. U zult ook van tijd tot tijd de koplampen moeten laten polijsten om goed zicht te behouden. Dit is tevens belangrijk voor goede zichtbaarheid.

Ga voor goed zicht

De koplampen van de auto worden na verloop van tijd dof. Dit komt onder andere door de inwerking van Uv-licht. Wanneer de lampen dof zijn, dan neemt de lichtopbrengst sterk af. Dat betekent dat u minder zicht op de weg heeft. Het is daarom een van de punten waarop gecontroleerd wordt tijdens een APK.

Rijden in situaties met weinig licht is voor veel mensen sowieso al spannender dan een normale verkeerssituatie. Zorg er daarom voor dat u goed te zien bent en dat uw koplampen helder licht geven. Daarbij kunt u ook meteen even kijken naar de afstelling van uw lichten. Op die manier hoeft u zich ook tijdens de donkere dagen nergens zorgen over te maken!

Het polijsten van koplampen

Wanneer u merkt dat uw koplampen dof zijn geworden, is het aan te raden om deze te laten polijsten. Tijdens het polijsten wordt het oppervlak met microdeeltjes geëgaliseerd. Daardoor verdwijnen vuil en kleine krasjes en wordt het kunststof weer helder. Vervolgens wordt de koplamp gecoat om deze zo lang mogelijk helder te houden.

Zo kunt u weer veilig aan het verkeer deelnemen en bent u helemaal klaar voor de volgende APK.

Via onze partner Fixico kunt u een offerte opvragen zodat u meerdere schadeherstellers kunt vergelijken.

Offerte opvragen

Onze klanten beoordelen onze service met

9.1 / 10

Gebaseerd op 5639
beoordelingen


Lees alle beoordelingen


Online afspraak

U kunt hier snel en eenvoudig online een afspraak maken voor reparatie of vervanging.

Maak afspraak


Zoek vestiging

Wij helpen u graag op een van onze vestigingen. Er is er altijd een bij u in de buurt. 

Zoek vestiging