Afspraak maken
bumperreparatie

Bumperreparatie auto

Carglass® is per 1-2-2020 gestopt met het herstellen van kleine autoschades. Ondanks dat we zelf gestopt zijn met bumperreparaties, geven we u op deze pagina toch graag meer informatie.

Bumperschade is één van de meest voorkomende autoschades. Steenslag, een paaltje of de trekhaak van een andere auto kunnen zomaar zorgen voor krassen, een deukje of scheurtje in de bumper. Lees meer over hoe een bumperreparatie in zijn werk gaat.

Kunststof bumper repareren

Vroeger werden bumpers standaard van staal gemaakt. Schade aan de bumper betekende dus direct dat de gehele bumper vervangen moest worden. Een dure reparatie. Tegenwoordig worden bumpers vooral van kunststof of polyester gemaakt, waardoor het herstel een stuk makkelijker en goedkoper is.

We gebruiken de term kunststof bumper vaak voor bumpers die gemaakt zijn van een mix van materialen met als hoofdcomponent ABS plastic, polyester of composiet. De beschadiging kan anders zijn dan bij een metalen bumper en is goed te herstellen. Ook scheuren in bumpers zijn vaak goed te herstellen.

Herstelmethodes bumperreparatie

Wanneer uitdeuken?

Een deuk in een bumper kan met of zonder lakschade voorkomen. Bij een deuk in de bumper zonder lakschade wordt de herstelmethode ook wel restylen genoemd. Om de bumper te kunnen repareren wordt de bumper verhit, zodat de deuk vervolgens uitgedeukt kan worden. Dit is mogelijk bij schades kleiner dan een €2,- muntstuk.

Is er wel lakschade ontstaan? De beschadigde bumper wordt dan geschuurd en indien nodig geplamuurd. Vervolgens wordt de lak gemeten en gemengd. De monteur spuit dan op de plek van de schade de sneldrogende lak, precies in de kleur van uw auto, ook wel spotrepair genoemd.

Wanneer moet er ook gelast worden?

Bij een scheur in de bumper, wordt de bumper meestal eerst uitgedeukt om vervolgens de scheur uit te kunnen frezen. Uitfrezen zorgt ervoor dat het oppervlak waar het reparatiemateriaal aan kan hechten groter wordt, zodat de schade aan de bumper beter gerepareerd kan worden. Vervolgens kan er gelast worden. Na het lassen wordt de bumper opnieuw geschuurd en gespoten in precies zelfde kleur als uw autolak.

Wat zijn de kosten voor bumperreparaties?

De kosten voor bumperreparatie is afhankelijk van de grootte, de (eventuele) lakschade en het materiaal van de bumper.

Via onze partner Fixico kunt u een offerte opvragen zodat u meerdere schadeherstellers kunt vergelijken.

Offerte opvragen

Wel of niet claimen?

U bent al snel vijf schadevrije jaren kwijt wanneer u een relatief klein bedrag claimt bij uw verzekeraar. In veel gevallen doet u er daarom verstandig aan om de kleine autoschade zelf uit eigen zak te betalen. Dat bespaart u uiteindelijk veel geld. Op de pagina 'wel of niet claimen' geven wij u meer informatie aan de hand van een rekenvoorbeeld. 

Wel of niet claimen?

Onze klanten beoordelen onze service met

9.1 / 10

Gebaseerd op 5639
beoordelingen


Lees alle beoordelingen


Online afspraak

U kunt hier snel en eenvoudig online een afspraak maken voor reparatie of vervanging.

Maak afspraak


Zoek vestiging

Wij helpen u graag op een van onze vestigingen. Er is er altijd een bij u in de buurt. 

Zoek vestiging