Afspraak maken
kosten blikschade auto herstellen

Blikschade auto laten herstellen

Carglass® is per 1-2-2020 gestopt met het herstellen van kleine autoschades. Ondanks dat we zelf gestopt zijn met het herstellen van blikschade, geven we u op deze pagina toch graag meer informatie.

Iedereen heeft helaas wel eens een deuk of kras op de auto. Een blikschade is helaas zo gemaakt en vaak niet eens uw schuld. Toch is het niet altijd interessant om de kosten voor blikschade op te geven bij u verzekering, als u er al voor verzekerd bent.

Wat verstaan we onder blikschade?

Met blikschade wordt schade aan de carrosserie van een auto bedoelt. Dit kan in meerdere vormen en maten voorkomen, namelijk een deuk met en zonder lakschade of krassen in uw autolak.

Deuk zonder lakschade

Een deuk kan met en zonder lakschade ontstaan. Als u te maken heeft met een deuk zonder lakschade, dan hoeft het beschadigde deel enkel uitgedeukt te worden en dus niet opnieuw gespoten te worden. Dit scheelt behoordelijk in de kosten.

Deuk met lakschade

Heeft u toch te maken met lakschade? Dan doet u er verstandig aan om de deuk snel te laten repeareren, omdat er anders roest kan ontstaan dat zich in het metaal vreet. Hierdoor wordt het beschadigde deel steeds groter. Lees meer op de pagina auto uitdeuken.

Krassen

Onder blikschade vallen ook krassen. Voor het verwijderen van krassen zijn verschillende behandelmethodes. Wanneer de krasjes oppervlakkig zijn, wordt vaak de bovenste laklaag gepolijst tot alles er weer netjes uitziet! Dit is snel, eenvoudig en een goedkope manier om uw auto er weer als nieuw uit te laten zien. Soms is de kras echter wat dieper. De monteur schuurt de kras tot het oppervlak weer egaal is. Het beschadigde deel wordt vervolgens opnieuw gespoten. Dit noemen we ook wel spotrepair.

Wat kost het repareren van blikschade?

De kosten voor het laten reparen van blikschade zijn afhankelijk van het type schade en de grootte van de schade. Als u enkel te maken heeft met oppervlakkige krasjes, dan hoeft uw autolak enkel gepolijst te worden. Heeft u te maken met diepere krassen, dan zal het beschadigde deel ook opnieuw gespoten moeten worden. Dat is duurder. Heeft u te maken met een deuk zonder lakschade, dan bent u logischerwijs goedkoper uit dan een deuk met lakschade. In het laatste geval zal de deuk namelijk opnieuw gespoten moeten worden. Voor een exacte prijs doet u er verstandig aan om bij verschillende schadeherstellers een offerte aan te vragen. Dit kunt u het beste doen via onze partner Fixico. 

Offerte opvragen

Wel of niet claimen?

U bent al snel vijf schadevrije jaren kwijt wanneer u een relatief klein bedrag claimt bij uw verzekeraar. In veel gevallen doet u er daarom verstandig aan om de kleine autoschade zelf uit eigen zak te betalen. Dat bespaart u uiteindelijk veel geld. Op de pagina 'wel of niet claimen' geven wij u meer informatie aan de hand van een rekenvoorbeeld. 

Wel of niet claimen?

Onze klanten beoordelen onze service met

9.1 / 10

Gebaseerd op 5639
beoordelingen


Lees alle beoordelingen


Online afspraak

U kunt hier snel en eenvoudig online een afspraak maken voor reparatie of vervanging.

Maak afspraak


Zoek vestiging

Wij helpen u graag op een van onze vestigingen. Er is er altijd een bij u in de buurt. 

Zoek vestiging