Afspraak maken

Autoruitreparatie Volkswagen Passat

ruitschade volkswagen passat

De Volkswagen Passat; auto van het jaar 2015

De Volkswagen Passat is een sterke no-nonsens auto die veel op de Nederlandse wegen te vinden is. Maar wist u dat de 'überbekende' Passat ook andere namen kent? Zo wordt hij in Europa en Amerika weliswaar Passat genoemd – vernoemd naar de passaatwind-, maar is hij in andere landen ook wel bekend als de Dasher, Quantum, Magotan of de Corsar. Ook ging de auto hier een tijd door het leven als de Volkswagen Santana; dit was een model uit de jaren tachtig met een kofferbak; nu nog steeds één van de meest gebruikte taxi’s in Shanghai.


Ondanks al die verwarrende namen blijkt de Passat in Nederland onverminderd populair. Sterker nog, de Passat is in 2015 door 'Alphabet' uitgeroepen tot leaseauto van het jaar en door de ANWB maar liefst tot Auto van het Jaar 2015.

Ruiten en ramen van de Passat

Heeft u autoruitschade aan uw Volkswagen Passat? Geen zorgen. Duitse gründlichkeit en efficiëntie vindt u zeker terug in deze auto: de autoruiten zijn goed te monteren en demonteren door onze Carglass® monteurs. De zijruiten, die niet bij elke auto even gemakkelijk te monteren zijn, zijn geen probleem, omdat de monteur natuurlijk de juiste dopjes en torx gebruikt.

De zij- en achterruiten zijn meestal gemaakt van gehard glas. Deze vallen bij een beschadiging compleet uit elkaar. Dat betekent dat de Carglass® monteurs bij het vervangen van deze ruiten uw Passat van binnen goed stofzuigen zodat u geen scherven terug vindt.

Van zonneband tot regensensor

Omdat de Passat in verschillende uitvoeringen komt, komen onze monteurs ook veel verschillende accessoires tegen bij een ruitvervanging. Zo kan uw voorruit wel of geen zonneband hebben. Dit is de gekleurde band die bovenaan de ruit zit en kan fungeren als een soort zonnebril. Naast verschillende groottes, komen deze ook in verschillende kleuren voor. Dat geldt tevens voor de regensensor; deze zit vaak aan de binnenkant van de voorruit en vertelt de ruitenwissers of ze automatisch aan kunnen gaan. Onze monteurs houden hier uiteraard rekening mee tijdens de reparatie of vervanging van de voorruit!

Schade aan één van de autoruiten van uw Passat?

Heeft u ruitschade aan uw Volkswagen? Maak dan online een afspraak voor reparatie of vervanging bij één van onze vestigingen. Onze Service Centers zitten door het hele land.

Maak een afspraak

Volkswagen Passat is of kan het geregistreerde merk zijn van Volkswagen. Deze website promoot de dienstverlening van Carglass® en is niet gelieerd aan, gesponsord door of goedgekeurd door Volkswagen.

Schade aan één van de autoruiten van uw Volkswagen Passat?

Heeft u ruitschade aan uw Volkswagen Passat? Maak dan een afspraak voor reparatie of vervanging bij één van onze vestigingen. Onze Service Centers zitten door het hele land.