Afspraak maken

Autoruitreparatie Volkswagen Golf

ruitschade volkswagen golf

Volkswagen heeft met de Golf uitvoering een hele goede slag geslagen. Dit model auto is namelijk het beste verkochte model van de Duitse autofabrikant. In 2007 al rolde daarom exemplaar nummer 25 miljoen (!) van de lopende band in Wolfsburg. Overigens verscheen de eerste Golf al in 1974 op de wegen. Dat model was nog een stuk hoekiger dan het gestroomlijnde huidige uiterlijk van de Golf VII. Leuk detail: in de Verenigde Staten en Canada wordt de Golf de Rabbit genoemd.

Zijruiten van een Golf

Monteurs van Carglass® zien de Golf graag langskomen op de werkvloer. De voorruit en achterruit laten zich volgens de professionals gemakkelijk vervangen. Ook is het dichten van sterretjes met onze speciale hars (HPX4®) geen probleem. De zijruiten zijn wat lastiger: hier zijn uiteraard de juiste gereedschappen nodig (doppen en torx). Bij vervanging van een zijruit van de Golf 5 moet het gehele buitenpaneel gedemonteerd worden. Dit is anders dan bij de meeste andere Volkswagens, waarbij meestal het binnenpaneel bij een zijruitvervanging moet worden verwijderd.

Ruitenwissers en een regensensor

Moet de voor- of achterruit van uw Volkswagen Golf vervangen worden? Dan zullen onze Carglass® monteurs uiteraard rekening houden met bijkomstigheden, zoals de ruitenwissers. Naast het demonteren van de ruitenwissers moeten monteurs ook rekening houden met de regensensor. Deze sensor zit meestal aan de binnenkant van de ruit, bijvoorbeeld in de bevestiging van de achteruitkijkspiegel en is uitgerust met infrarode ledlampen. Zo ‘leest’ de sensor hoeveel waterdruppels er op de voorruit liggen. Bij een bepaald aantal zal de sensor de ruitenwissers vertellen dat het regent, en zullen ze automatisch hun werk gaan doen.   

Schade aan één van de autoruiten van uw Volkswagen Golf?

Heeft u ruitschade aan uw Volkswagen Golf? Maak dan online een afspraak voor reparatie of vervanging bij één van onze vestigingen. Onze Service Centers zitten door het hele land.

Maak een afspraak

Volkswagen Golf is of kan het geregistreerde merk zijn van Volkswagen. Deze website promoot de dienstverlening van Carglass® en is niet gelieerd aan, gesponsord door of goedgekeurd door Volkswagen.

Schade aan één van de autoruiten van uw Volkswagen Golf?

Heeft u ruitschade aan uw Volkswagen Golf? Maak dan een afspraak voor reparatie of vervanging bij één van onze vestigingen. Onze Service Centers zitten door het hele land.