Afspraak maken

Advanced Driver Assistance Systems (ADAS)

Wat is ADAS?

De autoruit en de technologie in voertuigen is continu in ontwikkeling. Een belangrijke innovatie zijn de zogenaamde rijhulpsystemen oftewel ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Door middel van camera’s achter de voorruit kunnen deze ADAS-systemen de bestuurder ondersteunen tijdens het rijden. Ze helpen bij het onvrijwillig verlaten van een rijbaan, het maken van een noodstop, verbeteren het zicht bij nacht, bieden een 360 graden beeld en helpen bij inparkeren. Het zijn de voorbodes van het autonome autorijden (zelfrijdende auto's).

ADAS camera achter de voorruit

ADAS helpt bij het onvrijwillig verlaten van een rijbaan 

Kalibratie van ADAS

Volgens de richtlijnen van de autofabrikanten moeten na een ruitvervanging bijna alle ADAS gekalibreerd worden. Als eerste autoruitschadespecialist startte Carglass® in Nederland op 1 maart 2015 met de kalibratie van ADAS om ervoor te zorgen dat u weer veilig de weg op kan. 

Reguliere en CSC kalibratie

We onderscheiden hierin twee soorten kalibratie, afhankelijk van het type ADAS, die elk verschillende werkzaamheden vereisen en gebruik maken van verschillende apparatuur van Hella Gutmann: 

  • De reguliere kalibratie, waarbij de camera wordt gekalibreerd met behulp van een handheld toestel en er een proefrit gemaakt moet worden.
  • De CSC kalibratie, waarbij de camera wordt gekalibreerd met behulp van een handheld toestel, een laser en een simulatiewand.

Wat zijn de kosten van het kalibreren?
Meer informatie omtrent de kostendekking van de kalibratie leest u hier.

Reguliere kalibratie met handheld toestel

CSC kalibratie met lasertechnologie

CSC kalibratie met lasertechnologie en simulatiewand

Onze klanten beoordelen onze service met

9.1 / 10

Gebaseerd op 5639
beoordelingen


Lees alle beoordelingen


Online afspraak

U kunt hier snel en eenvoudig online een afspraak maken

Maak afspraak


Zoek vestiging

Wij helpen u graag op een van onze vestigingen. Er is er altijd een bij u in de buurt. 

Zoek vestiging