Afspraak maken

Ruitschade: wat dekt mijn verzekering?

Autoruitschade is helaas iets wat veel mensen overkomt. Het maakt dan ook een groot deel uit van de totale jaarlijkse schademeldingen die bij verzekeraars worden ingediend. Maar wat wordt er nu precies gedekt door uw verzekeraar? En heeft het wel zin om gebruik te maken van uw verzekering? We leggen het u allemaal uit.

Wat verstaat men onder ruitschade?

De meeste automobilisten krijgen vroeg of laat te maken met ruitschade. En dit kan van alles zijn. Van een sterretje of barst in uw voorruit, tot een ingeslagen ruit door een inbraak. Echter is de dekking bij iedere verzekeraar verschillend. En uiteraard hangt het er ook vanaf welke verzekering u heeft. Heeft u schade aan een panoramadak of zonnedak? Dan kan het zo zijn dat dit niet onder uw verzekering valt. Ook krassen in uw ruit worden vaak niet gedekt.

Onder ruitschade verstaan verzekeraars meestel enkel de schade aan de ruit zelf. En soms ook de gevolgschade door eventuele ruit scherven. Controleer dus altijd wat gedekt wordt, want dit kan bij iedere verzekeraar en type verzekering anders zijn.

Welke verzekering heb ik nodig?

Met een WA-verzekering bent u niet gedekt voor ruitschade. U heeft minimaal een beperkt- of volledig-casco autoverzekering nodig wilt u hiervoor verzekerd zijn. Heeft u deze verzekering niet? Dan is het niet aan te raden om enkel voor ruitschade zo’n verzekering af te sluiten. Uw verzekeringskosten zullen hierdoor namelijk vrij snel omhoog schieten. En vaak krijgt u alsnog te maken met een eigen risico.

Is reparatie bij ruitschade altijd nodig?

Bij Carglass® zeggen we altijd: voorkomen is beter dan genezen. Sterretjes kleiner dan een €2,- euro muntstuk kunnen we bij Carglass® meestal repareren met onze speciale HPX4®-hars. Rijd dus niet te lang verder met een sterretje in uw ruit.

Een sterretje in uw voorruit kan op ieder moment een barst worden. Zeker met vorst en het gebruik van de verwarming. We raden daarom aan om het sterretje in uw voorruit snel te laten repareren. Repareren is een stuk goedkoper dan het volledig vervangen van uw voorruit.

En hoe zit het met eigen risico?

Bij het vervangen van uw ruit zal u waarschijnlijk eigen risico moeten betalen. Of u eigen risico moet betalen en hoe hoog het eigen risico is, is per verzekering verschillend. Bij ruitreparatie betaalt u vaak helemaal geen eigen risico. In dat geval is het repareren van een sterretje voor u dus gratis. Dit is altijd afhankelijk per verzekaar. U kunt het eigen risico controleren door contact op te nemen met uw verzekeraar.

Is het slim om altijd gebruik te maken van mijn verzekering?

Het kan dus zo zijn dat u volledig bent verzekerd. En dat uw verzekeraar de volledige kosten zal vergoeden. Mocht u hier gebruik van maken, dan kan dit effect hebben op uw schadevrije jaren. En dit kan ervoor zorgen dat uw premie omhoog gaat. Wanneer de kosten voor ruitreparatie niet hoog zijn, kunt u er ook voor kiezen om de kosten zelf te betalen. Hierdoor kunt u uw schadevrije jaren besparen. En wanneer het om een klein bedrag gaat, heeft u alsnog relatief weinig kosten. Reparatie van uw ruitschade hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Dit is afhankelijk van hoe groot uw schade is.

Heeft u te maken met ruitschade en bent u benieuwd naar de kosten? Via onze website kunt u makkelijk een afspraak maken. Tijdens het maken van de afspraak vragen we u een aantal vragen over uw ruitschade. Hierdoor kunnen we u vertellen of uw ruit gerepareerd kan worden, of toch vervangen moet worden. Na het maken van de afspraak sturen we u de exacte prijs op basis van de door u opgegeven informatie. Achteraf kunt u de afspraak natuurlijk altijd kosteloos annuleren.

De kosten voor ruitvervanging- en reparatie

Het repareren van een sterretje zal u relatief weinig kosten. Bent u niet verzekerd voor ruitschade, dan kost sterreparatie u €91,-. Het vervangen van een ruit zal logischerwijs duurder zijn. De kosten voor ruitvervanging hangen af van een aantal factoren. Denk aan het merk en het type auto – en dus het type raam. Maar ook regensensor, lichtsensor, voorruitverwarming of andere functionaliteiten waar een ruit van is voorzien, kunnen invloed hebben op de kosten.

Maak vrijblijvend een afspraak via onze website en wij laten u precies weten wat de kosten zullen zijn.

Afspraak maken

Onze klanten beoordelen onze service met

9.1 / 10

Gebaseerd op 5639
beoordelingen


Lees alle beoordelingen


Online afspraak

U kunt hier snel en eenvoudig online een afspraak maken voor reparatie of vervanging.

Maak afspraak


Zoek vestiging

Wij helpen u graag op een van onze vestigingen. Er is er altijd een bij u in de buurt. 

Zoek vestiging