Afspraak maken

Achterruit vervangen

achterruit vervangen

Wanneer de achterruit van uw auto beschadigd is, moet deze altijd worden vervangen. Een achterruit versplintert namelijk bij beschadiging omdat deze uit gehard glas bestaat. Maak zo snel mogelijk een afspraak zodat wij u weer op weg kunnen helpen.

Waarom uw achterruit laten vervangen bij Carglass®

  • Bij Carglass® gebruiken we alleen achterruiten die zijn geproduceerd volgens de kwaliteitsnormen van de auto industrie en die van dezelfde leveranciers komen die ook de auto fabrikanten voorzien van autoruiten. Dit betekent dat de achterruit die we monteren dezelfde hoge kwaliteit heeft als de oorspronkelijke ruit.
  • Iedere Service-Monteur krijgt een gedegen interne opleiding, zodat hij of zij de hoge kwaliteit in vakmanschap kan leveren.
  • Carglass® is lid van de FOCWA specialisten, vakgroep Autoruitherstel.
  • Carglass® is aangesloten bij Glasgarant en werkt samen met alle daarbij aangesloten verzekeraars.

Kosten achterruit vervangen

Bij beschadiging van de achterruit van uw auto kan deze niet meer gerepareerd worden maar zal deze vervangen moeten worden. Dat is geen probleem als u een autoverzekering heeft die de schade dekt. Er gebeurt dan meestal niets met uw no-claim.

Meer weten over wat uw verzekering dekt? Lees onderstaande pagina:

Ruitschade: wat dekt mijn verzekering?

Ook wanneer uw verzekering geen ruitschade vergoedt, helpt Carglass® u graag verder. Beoordeel de schade online via Carglass®. Het werkt simpel en duurt maar een paar minuten. U kunt vervolgens vrijblijvend online een afspraak inplannen. Wij sturen u dan een unieke link naar de MijnCarglass omgeving, waarin u precies kunt zien wat u moet betalen voor het vervangen van uw achterruit. Dit is namelijk afhankelijk per type auto.

Beoordeel schade

We regelen de financiële afhandeling voor u

Carglass® werkt samen met vrijwel alle verzekerings- en leasemaatschappijen. Wanneer u onze hulp nodig heeft, hoeft u alleen maar een afspraak met ons te maken. Wij regelen alles met uw verzekerings- of leasemaatschappij.

Maak een afspraak

Hoe vervangen we een achterruit?

Stap 1: De beschadigde achterruit verwijderen
We verwijderen het gebroken glas uit uw auto, waarbij ook het interieur van uw auto wordt gereinigd. Daarna worden de raamrubbers of de lijm waarmee de achterruit op zijn plaats wordt gehouden weggesneden en verwijderd.

Stap 2: De nieuwe achterruit voorbereiden
Op de auto wordt primer aangebracht die even moet drogen. Vervolgens wordt er een speciale kit op de nieuwe achterruit gespoten, zodat de ruit goed hecht.

Stap 3: De nieuwe achterruit monteren
De nieuwe achterruit wordt voorzichtig in de auto gemonteerd en de originele rubbers worden teruggeplaatst. De lijm heeft minstens 30 minuten nodig om te harden en normaal gesproken adviseren wij u om in de tussentijd niet met de auto te rijden.

Maak een afspraak

Onze klanten beoordelen onze service met

9.1 / 10

Gebaseerd op 5639
beoordelingen


Lees alle beoordelingen


Online afspraak

U kunt hier snel en eenvoudig online een afspraak maken voor reparatie of vervanging.

Maak afspraak


Zoek vestiging

Wij helpen u graag op een van onze vestigingen. Er is er altijd een bij u in de buurt. 

Zoek vestiging